Sitemize reklam vermek için yorumkat@yandex.com adresine mail atabilirsiniz
10 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart İngilizce Soru-Cevap


    1. You can go to İstanbul .......... airplane.
    Doğru yanıt - by

    2. There is a garden ........... our school.
    Doğru yanıt - behind

    3. Where is Eskişehir?
    Doğru yanıt - It’s west of Ankara

    4. We arrived ...... Nice ...... the 5th of May.
    Doğru yanıt – in/on

    5. The weather is cold now but it will ..... warmer.
    Doğru yanıt – get

    6. I enjoy .........
    Doğru yanıt – writing

    7. How much ............. do you want?
    Doğru yanıt – tea

    8. What have you done today?
    Doğru yanıt - I have seen my friends.

    9. Derya’s hair is very long.(altı çizili kelimenin zıttı nedir?)
    Doğru yanıt – short

    10. What shall we do this evening?
    Doğru yanıt – Let’s watch TV.

    11. I. Where has he been?
    II. He has been to the football match.
    III. Yes, sir He is back now.
    IV. Can I speak to Mr. Parker?
    Doğru yanıt - (IV-III-I-II)

    12. For one month. From the 7th of December to the 7th of January.
    Doğru yanıt – How Long will you be away?

    13. Hangisi gelecek zaman ifade eder?
    Doğru yanıt – She will go to school today.

    14. A. Is your father still working for Bosh?
    B. No he isn’t.
    A. Why not?
    B. ...................................
    Doğru yanıt – Well, he is too old to work.

    15. What size are these shoes?
    Doğru yanıt – They are size 38.

    16. Richard: .............. do you go to the cinema?
    Pamela: Twice a week
    Doğru yanıt – How often
    17. I want to buy this house .............. is near the river.
    Doğru yanıt – which

    18. I. I don’t know but I’ve got a headache.
    II. Perhaps you need some medicine.
    III. Yes, I’ve taken some.
    IV. What’s the matter with you?
    Doğru yanıt – (IV-I-II-III)

    19. Mary: Where were you?
    Jack : I was playing tennis.
    Mary : ........................
    Jack : Yes. I enjoyed it very much.
    Doğru yanıt – Did you enjoy it?

    20. ....................
    No It isn’t.
    Doğru yanıt – Is your name Jack?

    21. My sister’s son is my .............
    Doğru yanıt – nephew

    22. Tankut : .......... give me that book, please?
    Özlem: Yes, of course.
    Doğru yanıt – Would you

    23. Where is Tom?
    He is ............ work.
    Doğru yanıt – at

    24. ...............................................
    I would like to play chess.
    Doğru yanıt - What would you like to do?

    25. ......................................
    It is 150 km.
    Doğru yanıt - How long is this river?

    26. Francis : Have you got ........... fish?
    Waiter: I’m afraid it’s …….. today.
    Doğru yanıt – any / off

    27. Arkadaşınızı üzdüğünüz zaman ne dersiniz?
    Doğru yanıt – I’m sorry.

    28. Michael ............ his house last year.
    Doğru yanıt – sold

    29. What’s your occupation?
    Doğru yanıt – I am a salesman.

    30. What is your nationalty?.
    Doğru yanıt – I’m British:

  2. #2
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart


    1-) A: Hello ! Is that 230 53 55 ?
    B : Yes, Who is that , please?
    A : ..............................
    Yukarıdaki diyaloğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) I am Tom Smith.
    B) My name is Paul.
    C) This is Paul Brown.
    D) How do you do?
    E) He is Mr. Smith.
    ________________________________________
    2-) A : I am sorry, I am late.
    B : ........................
    Yukarıdaki diyaloğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) How do you do?
    B) Excuse me, what time is it ?
    C) That's all right.
    D) I am fine.
    E) Pleased to meet you.
    ________________________________________
    3-) Do you know his mother's name?
    ......................
    Yukarıdaki soruya verilecek cevap aşağıdakilerden hangisidir?
    A) No, I'm not. I'm Tony Curtis.
    B) No, it isn't . Her name is Jane.
    C) Yes, I do. It is Jane Smith.
    D) Yes, she is.
    E) No, she is not Jane Smith.
    ________________________________________
    4-) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Will you help me?
    B) Shall we go to the cinema?
    C) Can you help me, please?
    D) Shall you close the door, please?
    E) Let's watch T.V. tonight.
    ________________________________________
    5-) Can I help you?
    Yukarıdaki cümle ile aynı anlamda olan cümle aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Shall we clean the room?
    B) Will you give me the book?
    C) May I help you?
    D) Can I have a room, please?
    E) Let's go out.
    ________________________________________
    6-) Would you take this, please?
    Yukarıdaki cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bana yardım eder misiniz, lütfen?
    B) Yardıma ihtiyacınız mı var?
    C) Şunu bana verir misiniz, lütfen?
    D) Bunu alır mısınız, lütfen?
    E) Buraya gelir misiniz, lütfen?
    ________________________________________
    7-) I. Where's the Art Gallery?
    II. Ah, yes, it's straight ahead, then on the lefthand side.
    III. Yes.
    IV. Excuse me.
    Cümlelerin doğru sıralanışı hangisidir?
    A) III. I. II. IV
    B) I. II. III. IV
    C) IV. III. I. II
    D) III. II. IV. I
    E) II. I. IV. III
    ________________________________________
    "...........?"
    " Yes, there is one in South St."
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Where is the cinema?
    B) Is there a telephone box in South St?
    C) Is this a map?
    D) Is it in White St.?
    E) Are these schools in South St.?
    ________________________________________
    9-) Ayşe is going to be here in....... hour.
    Aşağıdakilerden hangisi cümleyi doğru şekilde tamamlar?
    A) a
    B) the
    C) Ø
    D) an
    E) at
    ________________________________________
    10-) Where is Alice?
    ...............
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I wear a red dress.
    B) He is working.
    C) She is at work.
    D) They paint the house.
    E) She is a dancer.
    ________________________________________
    11-) I need a ....... of milk and two ....... of sugar.
    Yukarıdaki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) glasses /packet
    B) glass/packet
    C) bottle/packets
    D) bottles/packet
    E) bottle /bottle
    ________________________________________
    12-) "............?"
    I go to the cinema on Sundays.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) What time do you play basketball?
    B) What are you cooking?
    C) When do you go to the cinema?
    D) Does she go to the cinema?
    E) Where do you wash your car?
    ________________________________________
    13-) "............?"
    It's 80 m.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) How tall is your brother?
    B) How big is that house?
    C) Is it 80 m. long?
    D) How long is this bridge?
    E) How heavy is this bag?
    ________________________________________
    14-) deep the how River Nile is ?
    I II III IV V
    Yukarıdaki kelimelerin anlamlı bir cümle oluşturan sıralanışı nedir?
    A) III. II. IV. V. I
    B) IV. III. II. I.V
    C) III. I. V. II. IV
    D) V. II. III. I. IV
    E) V. III. I. IV. II
    ________________________________________
    15-) ......... do you prefer cake or chocolate?
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) Who
    B) What
    C) When
    D) Which
    E) Where
    ________________________________________
    16-) Do you like dogs?
    ..................
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yes, they are my dogs.
    B) Yes, I like it very much.
    C) No, I don't like them at all.
    D) Yes, you are right.
    E) No, I don't like it.
    ________________________________________
    17-) I. Good evening. Can I help you?
    II. Yes, sir. We have got this one.
    III. Thank you very much.
    IV. Yes, please. Have you got a table for two?
    Yukarıdaki cümlelerin anlamlı bir bütün oluşturan sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I, III, II, IV
    B) I, IV, II, III
    C) III, I, II, IV
    D) IV, I, II, III
    E) IV, II, III, I
    ________________________________________
    1 Have you got ....... money?
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) something
    B) some
    C) anything
    D) any
    E) anyone
    ________________________________________
    19-) He...... chicken every weekend.
    Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) likes
    B) eats
    C) drinks
    D) is
    E) paint
    ________________________________________
    20-) When do you go to the cinema?
    ............................
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) They go to the cinema.
    B) I'm going to the cinema now.
    C) We go to the cinema every saturday.
    D) He goes to the cinema at 5 o'clock.
    E) I went to the cinema yesterday.
    ________________________________________
    21-) I. I would like to speak to Mr. Smith.
    II. When will he come to office?
    III. I'am afraid he is not here.
    IV. He'll come to office next week.
    Yukarıdaki cümlelerin anlamlı bir bütün oluşturan sıralanışı nedir?
    A) II, III, I, IV
    B) I, II, IV, III
    C) I, III, II, IV
    D) III, I, IV, II
    E) IV, I, II, III
    ________________________________________
    22-) I......... get up at 8:00 on weekdays but ...... at weekends.
    Cümledeki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) now/always
    B) never/never
    C) always/sometimes
    D) always/never
    E) now/never
    ________________________________________
    23-) Alex : Yes madam, can I help you?
    Susan : I'm looking for my daughter.
    Alex : And..................?
    Susan : She's short, about three feet six inches, thin and has got long hair.
    Yukarıdaki karşılıklı konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) How old is she?
    B) What does she look like?
    C) What's the matter with you?
    D) Is she tall and fat?
    E) Do you know my daughter?
    ________________________________________
    24-) Let's go to the cinema.
    ...........
    Yukarıdaki cümleye verilen cevap aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Shall we go the cinema?
    B) I don't want to go out.
    C) We are watching T.V.
    D) No, let's not.
    E) Yes, we do.
    ________________________________________
    25-) Can you tell me the way to the hospital?
    Yukarıdaki cümlenin başka bir deyişle söylenmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I want to know your secret.
    B) Is there a hospital in this way?
    C) Where is the hospital?
    D) Do you know this way?
    E) Where is the other hospital?
    ________________________________________
    26-) "..........?“
    Yes, I have been at home.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Where have you been?
    B) Have you been at home?
    C) Have you been at work?
    D) Where have you gone?
    E) Have you gone to school?
    ________________________________________
    27-) ...............?
    Certainly, Sir.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Who's calling?
    B) Can I speak to Mr.Smith, please?
    C) What can I do for you?
    D) Where is Mr. Smith?
    E) Where can I find a telephone box?
    ________________________________________
    2 Amanda's gone to lunch but she's coming........... at 2 o'clock.
    Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) long
    B) take
    C) eat
    D) look
    E) back
    ________________________________________
    29-) A : When does the swimming pool open?
    B: "................ "
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yes, they open at 8.30.
    B) They close at 6 o'clock.
    C) It opens at 8: 30.
    D) They open at 8: 30.
    E) No, they don't open at 8:30.
    ________________________________________
    30-) Haven't you got some money to lend me?
    Altı çizili kelimelerden hangisi yanlış kullanılmıştır?
    A) to
    B) got
    C) some
    D) me
    E) you

    CEVAPLAR
    -) C
    2-) C
    3-) C
    4-) D
    5-) C
    6-) D
    7-) C
    8-) B
    9-) D
    10-) C
    11-) C
    12-) C
    13-) D
    14-) C
    15-) D
    16-) C
    17-) B
    18-) D
    19-) B
    20-) C
    21-) C
    22-) D
    23-) B
    24-) D
    25-) C
    26-) B
    27-) B
    28-) E
    29-) C
    30-) C

  3. #3
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart


    1-) .......................... ?
    No, I am not. I'm George Smith.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Who are you ?
    B) Are you George Smith ?
    C) Is your name Alex Smith ?
    D) Who is it, please ?
    E) Are you Robert Smith ?
    ________________________________________
    2-) Albert : Is that 3412?
    Jane : I'm afraid that's the wrong number
    Albert : I'm sorry
    Jane :...................
    Yukarıdaki boşluğu hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) I'm sorry.
    B) Excuse me.
    C) Good morning.
    D) Yes, it is.
    E) That's all right.
    ________________________________________
    3-) .................. is that ?
    I think that's her uncle.
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) Where
    B) What
    C) Who
    D) How
    E) Can
    ________________________________________
    4-) My brother's son is my ..................
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) cousin
    B) aunt
    C) niece
    D) nephew
    E) sister-in-law
    ________________________________________
    5-) Jane's husband is Mrs. Johnson's uncle.
    Altı çizili sözcüklerin yerine aşağıdakilerden hangileri kullanılabilir?
    A) He/his
    B) She/she
    C) He/she
    D) He/her
    E) She/his
    ________________________________________
    6-) Alice is not ........ her room. She will be..... school.
    Yukarıdaki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) in/to
    B) on/at
    C) in /at
    D) at/in
    E) at /at
    ________________________________________
    7-) Mary is .............. engineer and lives in ........... USA.
    Yukarıdaki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) a/Ø
    B) the/the
    C) an/the
    D) a/a
    E) an/an
    ________________________________________

    Şemaya göre "Where is the bank?" sorusunun en doğru cevabı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) It is on the right.
    B) It is next to the post office.
    C) It is next to the Grand Hotel.
    D) It is on King Street.
    E) I'm sorry, I don't know.
    ________________________________________
    9-) I. It's in Market Street, opposite the bank.
    II. Where's Market Street?
    III. It's the next street on the right.
    IV. Excuse me. Where is the Grand Hotel?
    Yukarıdaki cümlelerin anlamlı bir bütün oluşturan sıralanışı nedir?
    A) II, IV, III, I
    B) IV, I, II, III
    C) II, III, I, IV
    D) IV,II, III, I
    E) I, II,IV, III
    ________________________________________
    10-) .........................?
    He's gone to work.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Is he at work ?
    B) Where is Brian ?
    C) Is he going to work ?
    D) Where is he going ?
    E) When does he go to work ?
    ________________________________________
    11-) What time is it ?
    Saat kaç?


    A) It is five past eleven.
    B) It is five to eleven.
    C) It is five to nine.
    D) It is five past nine.
    E) It is a quarter to eleven.
    ________________________________________
    12-) I drink coffee.... 10 : 30 ....... weekdays.
    Cümledeki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) in/on
    B) at/at
    C) at/-
    D) at /on
    E) on/in
    ________________________________________
    13-) ..........................?
    I have a shower on Wednesdays.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) When do you have a shower ?
    B) What are you doing?
    C) What time do you have a shower ?
    D) Where do you have a shower?
    E) Where is the bathroom?
    ________________________________________
    14-) The train leaves ........ İstanbul........ 7:30.......... everyday.
    Cümledeki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) in/at / on
    B) for/at /-
    C) in /to/at
    D) on/on/-
    E) for/on/at
    ________________________________________
    15-) ........................?
    It is blue.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) How old is our suit?
    B) What colour is a river?
    C) How much is your bag?
    D) How tall is your friend?
    E) How deep is this river?
    ________________________________________
    16-) Have you got a ticket ........... Saturday?
    Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) to
    B) for
    C) in
    D) from
    E) on
    ________________________________________
    17-) ............................?
    They are my suitcases.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Are these books ?
    B) What is that?
    C) Is this yours?
    D) What are these?
    E) What's this?
    ________________________________________
    1 ".............................?"
    It's ten years old.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) How old is this building?
    B) How deep is it?
    C) How high is that mountain?
    D) How are you?
    E) How old is this boy?
    ________________________________________
    19-) George : There is beer and Coca Cola...........
    Sally : I'd prefer beer to Coca Cola.
    Yukarıdaki karşılıklı konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) Who do you prefer?
    B) Why do you prefer Coca Cola?
    C) Where do you drink beer?
    D) What would you eat with beer?
    E) Which one would you prefer?
    ________________________________________
    20-) What do you .............. of Chinese food?
    I....... like ............ at all.
    Yukarıdaki karşılıklı konuşmada boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) think /didn't /them
    B) like/did/it
    C) like/can /them
    D) think /don't /it
    E) prefer /can/it
    ________________________________________
    21-) Lokantada kendiniz ve arkadaşınız için bir masa istediğinizi nasıl belirtirsiniz?
    A) Can I have two tables?
    B) Where is the table?
    C) Can I have a double table?
    D) Have you got any tables?
    E) Can I have a table for two ?
    ________________________________________
    22-) Is there...... hotel near here?
    Yes, there is ............ in North Street.
    Yukarıdaki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) any/some
    B) a/one
    C) some/any
    D) an/any
    E) some/some
    ________________________________________
    23-) ...............................?
    No, we haven't got any.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Can we have lunch?
    B) Have you got any soup on the menu?
    C) Is that cheese good?
    D) Do you like Chinese food?
    E) What do you think of German wine?
    ________________________________________
    24-) I. I am sorry madam. It is off today.
    II. Good afternoon. Can I help you?
    III Yes, please. Have you got chicken grill?
    Yukarıdaki cümlelerin doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) II, I, III
    B) I, II, III
    C) II, III, I
    D) III, II, I
    E) III, I, II
    ________________________________________
    25-) She drinks milk .........
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) today
    B) now
    C) this morning
    D) every morning
    E) yesterday
    ________________________________________
    26-) Where is Robert going?
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) She is going to school.
    B) He is going to the cinema.
    C) He is staying at home.
    D) She is doing her homework.
    E) He is watching TV.
    ________________________________________
    27-) "Jane is coming from France this morning."
    Yukarıdaki cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Jane bugün Fransa'da olabilir.
    B) Jane bu sabah Fransa'ya geliyor.
    C) Jane bu akşam Fransa'ya gidiyor.
    D) Jane bu sabah Fransa'dan geliyor.
    E) Jane bu sabah Fransa'da olmalı.
    ________________________________________
    2 They......... play tennis at weekends but........ on weekdays.
    Cümledeki boşlukları aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) now /always
    B) always /never
    C) always /then
    D) never/now
    E) always /always
    ________________________________________
    29-) Will you put....... books on the shelf?
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) this
    B) that
    C) these
    D) they
    E) it
    ________________________________________
    30-) Aşağıdakilerden hangisinde gelecekle ilgili bir anlam yoktur?
    A) She's coming today.
    B) He's working at the weekend.
    C) They're visiting him tonight.
    D) He's walking.
    E) She's buying a house this week.

    CEVAPLAR
    1-) E
    2-) E
    3-) C
    4-) D
    5-) D
    6-) C
    7-) C
    8-) C
    9-) B
    10-) B
    11-) C
    12-) D
    13-) A
    14-) B
    15-) B
    16-) B
    17-) D
    18-) A
    19-) E
    20-) D
    21-) E
    22-) B
    23-) B
    24-) C
    25-) D
    26-) B
    27-) D
    28-) B
    29-) C
    30-) D

  4. #4
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart

    1-) A: ....................................?
    B : Yes, my name is Sibel
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hello, what is your name?
    B) Who is that girl?
    C) Is your name Sibel?
    D) Excuse me, were you Miss Sibel?
    E) Hello, where is Miss Sibel?
    ________________________________________
    2-) 234 58 86 telefon numarasının okunuşu hangisidir?
    A) three-four-two- five- double six-eight
    B) two-four -five-three - double eight -six
    C) two- three-four- five-double eight - six
    D) two- three- five- eight- double four- seven
    E) four-two - three - seven - double nine- five
    ________________________________________
    3-) Mrs. Brown: Is that 2281832?
    Secretary: “.........................”
    Yukarıdaki karşılıklı konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) Yes, I am
    B) No, she isn’t
    C) Yes, who is that?
    D) Yes, he is Mr. Brown
    E) No, he isn’t
    ________________________________________
    4-) get up please early don't
    I II III IV
    Yukarıdaki kelimelerin anlamlı bir cümle oluşturan sıralanışı hangisidir?
    A) I, II, IV, III
    B) II, I,III, IV
    C) IV, II, III, I
    D) II, IV, I, III
    E) IV, III, I, II
    ________________________________________
    5-) My father's brother is my ........................
    Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) nephew
    B) niece
    C) aunt
    D) uncle
    E) husband
    ________________________________________
    6-) Sally is Mr. White's wife
    Altı çizili sözcüklerin yerine aşağıdakilerden hangisi getirilirse anlam bozulmaz?
    A) They/his
    B) Her /he
    C) She/his
    D) She /her
    E) He/her
    ________________________________________
    7-) Yardıma ihtiyacınız olduğunda ne dersiniz?
    A) Would you open the window please?
    B) Who will help you?
    C) Can she help you?
    D) Can you help me?
    E) Will you follow me?
    ________________________________________
    Where is Ayşe?
    She’s ...... to the dry - cleaner’s
    Yukarıdaki boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) gone
    B) went
    C) been
    D) can go
    E) goes
    ________________________________________
    9-) Aşağıdakilerden hangisi bir "öneri" cümlesidir?
    A) Can I have a ticket , please?
    B) Please, don't take your bags
    C) Of course you can sit here
    D) Shall we visit Jane?
    E) Are you waiting for me?
    ________________________________________
    10-) Aşağıdaki şemaya göre "Where is Green Park?" sorusunun cevabı hangisidir?


    A) It is on the corner of King Street and South Street
    B) It is near the shops, opposite the post office
    C) It is next to the shops
    D) It is at the end of South Street
    E) It is on South Street , next to the garage
    ________________________________________
    11-) "Is there a telephone box on Aldernay Street?"
    " ............................. "
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) No, it isn't
    B) No, there isn't
    C) Yes, they are
    D) No, I can't
    E) Yes, we are
    ________________________________________
    12-) "............................................. ...? "
    "Yes, she is. Come in please."
    Yukarıdaki cevabın sorusu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Are you Miss Smith?
    B) Where is Miss Smith?
    C) Is Miss Smith in?
    D) Which is Miss Smith?
    E) Is that you Miss Smith?
    ________________________________________
    13-) I. No, I am not.
    II. Are you Kathy Stevens?
    III. I think she's gone to a meeting.
    IV. Where is she?
    Yukarıdaki cümlelerin anlamlı bir bütün oluşturan sıralanışı nedir?
    A) IV. I. III. II
    B) II. I. IV. III
    C) IV. III. I. II
    D) II. III. IV. I
    E) III. IV. II. I
    ________________________________________
    14-) I drink coffee .................... 10.30 .................. weekdays.
    A) in / on
    B) at / at
    C) at/ 
    D) at / on
    E) on / in
    ________________________________________
    15-) "Where are Mr. Brown and his father?
    "...................... "
    Yukarıdaki sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) He isn't here.
    B) He is in İzmir.
    C) We are at school.
    D) They will arrive in the morning.
    E) They are in Paris.
    ________________________________________
    16-)
    Yukarıdaki işaretin anlamı nedir?
    A) We don't have any cigarettes.
    B) You may smoke here.
    C) You can't smoke here
    D) We don't smoke.
    E) We don't buy cigarettes.
    ________________________________________
    17-) Birisi size yeni öğretmenin adını sorduğunda, emin değilseniz ne dersiniz?
    A) His name is John Baker
    B) I don't like him at all.
    C) He is my uncle.
    D) I am afraid he is not here.
    E) I think it's Tom Smith.
    ________________________________________
    1 Please don’t put your bag here.
    Yukarıdaki cümlenin Türkçe karşılığı hangisidir?
    A) Çantanızı buradan alın lütfen.
    B) Lütfen, çantanızı buraya koymayın.
    C) Onu çantama koyma lütfen.
    D) Çantanızdakileri çıkarın lütfen.
    E) Lütfen çantalarınızı buraya bırakın.
    ________________________________________
    19-) "...........................? "
    "They are blue."
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) What are these
    B) What colour are his eyes
    C) How heavy is your coat
    D) Are those yours
    E) Where is my pencil
    ________________________________________
    20-) ".................."
    "Yes, I am."
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) How old are you?
    B) Are you married?
    C) Can you come?
    D) Where are you staying?
    E) Is your father working?
    ________________________________________
    21-) Julia is Paul's niece.
    Altı çizili sözcüklerin yerine hangileri getirilirse anlam bozulmaz?
    A) He/her
    B) He /my
    C) She/his
    D) My /his
    E) She /you
    ________________________________________
    22-) " ................... ? "
    "Certainly you can."
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Will you follow me please?
    B) Can I put this here?
    C) Would you bring me another drink?
    D) Will they eat at a restaurant?
    E) Can he lift this box?
    ________________________________________
    23-) Bisküvi satın almak istiyorsunuz. Ancak süpermarketin nerede olduğunu bilmiyorsunuz. Nasıl sorarsınız?
    A) Do you want to buy some biscuits?
    B) Where is the nearest supermarket?
    C) Are you working in a supermarket?
    D) Whose supermarket is this?
    E) What are you going to do with those biscuits?
    ________________________________________
    24-) "...................? "
    "No, thank you."
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Can you help David?
    B) Can I sit here?
    C) Will you carry that suitcase for me?
    D) Can I help you?
    E) Would you wait here?
    ________________________________________
    25-) This cat is Mehmet's cat.
    Yukarıdaki cümlede altı çizili isimlerin yerine aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir?
    A) They/him
    B) She/his
    C) He/her
    D) It/her
    E) It/his
    ________________________________________
    26-) That boy over there is my ..................
    Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) sister
    B) aunt
    C) niece
    D) nephew
    E) father
    ________________________________________
    27-) It’s 30 meters.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru hangisidir?
    A) How heavy is that box?
    B) How high are the minarets?
    C) How old is the hotel?
    D) How high is this tree?
    E) How high are these buildings?
    ________________________________________
    2 Metin : What's that over there on the table?
    Lütfi : It's .................. red ink.
    Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) an
    B) a
    C) Ø
    D) any
    E) only little
    ________________________________________
    29-) ......................... wide is this river?
    Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A) Whom
    B) What
    C) Which
    D) How
    E) That
    ________________________________________
    30-) brother is Brian's that?
    I II III IV
    Yukarıdaki kelimelerin anlamlı bir cümle oluşturan sıralanışı hangisidir?
    A) III, I, IV, II
    B) II, III, I, IV
    C) II, I, IV, III
    D) III, II, IV, I
    E) II, IV, III, I

    CEVAPLAR
    1-) C
    2-) C
    3-) C
    4-) D
    5-) D
    6-) C
    7-) D
    8-) A
    9-) D
    10-) A
    11-) B
    12-) C
    13-) B
    14-) D
    15-) E
    16-) C
    17-) E
    18-) B
    19-) B
    20-) B
    21-) C
    22-) B
    23-) B
    24-) D
    25-) E
    26-) D
    27-) D
    28-) C
    29-) D
    30-) E

  5. #5
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart

    1-) I’m staying with my friends at a hotel in Van.
    Türkçe karşılığı nedir?
    A) Arkadaşlarımla birlikte Van’da bir otelde kalıyorum.
    B) Vandaki otelimde arkadaşlarım kalıyor.
    C) Arkadaşlarım gelince kalmak için Van’da bir otel arayacağız.
    D) Arkadaşlarım Van’da bir otelde kalmamızı istiyor.
    E) Arkadaşlarım Van’da bir otelde kalıyor.
    ________________________________________
    2-) What do you think of these clothes?
    Hangisi çok sevildiğini gösterir?
    A) I like them very much.
    B) I like them.
    C) I don’t like them at all.
    D) Yes, I do.
    E) No, I don’t like them.
    ________________________________________
    3-) How many ......... of milk are there in the refregerator?
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) tubes
    B) slices
    C) bottles
    D) jams
    E) bars
    ________________________________________
    4-) Do you enjoy driving?
    Hangisi cevabı olamaz?
    A) Yes, a little
    B) No, not very much
    C) Yes, very much
    D) Yes, I enjoy swimming
    E) No, not at all.
    ________________________________________
    5-) I must go and see the dentist. I’ve got ..........
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) a headache
    B) stomachache
    C) the flu
    D) toothache
    E) a fever
    ________________________________________
    6-) You can ride a ......... and a ..........
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) car / bicycle
    B) train / car
    C) train / horse
    D) car / ship
    E) bicycle / horse
    ________________________________________
    7-) ...............?
    Twice a week.
    Cevabı gerektiren soru hangisidir?
    A) How often do you watch a video film?
    B) When did you come back home?
    C) How much are you going to pay?
    D) How long will you work with us?
    E) Where did you go for the holiday?
    ________________________________________
    Students must take exams .......... month.
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) in
    B) every
    C) on
    D) at
    E) off
    ________________________________________
    9-) Are you Helen’s mother?
    Cevabı hangisidir?
    A) No, I am not. I’m her aunt.
    B) No, it isn’t. His name is John.
    C) Yes, she is my mother.
    D) My name ise Marry Brown.
    E) I don’t know her name.
    ________________________________________
    10-) Where is Ali’s office? I’m looking ........ Ali.
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) on
    B) in
    C) at
    D) out
    E) for
    ________________________________________
    11-) I would like a sandwich.
    Aynı anlama gelen cümle hangisidir?
    A) I eat a sandwich.
    B) I need a sandwich
    C) I want a sandwich.
    D) I bring a sandwich.
    E) I give a sandwich.
    ________________________________________
    12-) Boby: Do you like basketball?
    Terry: Yes, but I haven’t played ......... a year.
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) on
    B) since
    C) by
    D) during
    E) for
    ________________________________________
    13-) No, there isn’t.
    Cevabı gerektiren soru hangisidir?
    A) Is there a police station near here?
    B) Are there small shops here?
    C) Is the police station at the end of the street?
    D) Are there any girls in this classroom?
    E) Is this your book?
    ________________________________________
    14-) I. We had dinner at the Ekrem’s restaurant.
    II. Did you enjoy it?
    III. Where were you yesterday?
    IV. Yes it was all right.
    Doğru sıralanışı nedir?
    A) III-I-II-IV
    B) I-II-III-IV
    C) II-IV-I-III
    D) III-IV-II-I
    E) III-II-I-IV
    ________________________________________
    15-) It is ........... 100 km. north of Turkey.
    Yukarıdaki cümledeki bilginizin kesin olmadığını belirtmek için hangi sözcüğü kullanırız?
    A) about
    B) definite
    C) certainly
    D) definitely
    E) sure
    ________________________________________
    16-) Dilek’s computer is .......... than Sibel’s.
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) badly
    B) good
    C) better
    D) bad
    E) taller
    ________________________________________
    17-) It’s nearly 600 years old.
    Cevabı gerektiren soru nedir?
    A) How old are you?
    B) How wide is it?
    C) How long is it?
    D) How old is it?
    E) How tall is it?
    ________________________________________
    1 It that Betty’s husband?
    Cevabı hangisidir?
    A) Yes, his wife’s name is Betty.
    B) Yes, that is Betty’s husband.
    C) Yes, she is Betty.
    D) Yes, Betty is his wife.
    E) Yes, Betty’s husband is ill.
    ________________________________________
    19-) She is nearly 53 kg.
    Cevabı gerektiren soru nedir?
    A) Can you carry that heavy bag?
    B) What did Alev buy?
    C) How heavy is your sister?
    D) How old is your brother?
    E) Is your brother very heavy.
    ________________________________________
    20-) It’s extremely difficult to repair this car.
    Türkçe karşılığı nedir?
    A) Bu arabayı tamir etmem çok zor.
    B) Kimse bu arabayı tamir edemedi.
    C) En zor iş bu arabayı tamir etmektir.
    D) Arabayı tamir ederken oldukça zorlandım.
    E) Bu arabayı tamir etmek son derece zor.
    ________________________________________
    21-) John: I have to call Alex. .............
    Kent: There is one over there.
    Hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) When does the next bus arrive?
    B) Where is the nearest telephone box?
    C) Can I call you later today?
    D) Why don’t you speak to Alex?
    E) Are they going to repair this telephone box?
    ________________________________________
    22-) It was June the 6th.<BR< td hangisidir?< aşağıdakilerden soru gerektiren Cevabı>
    A) What was the date yesterday?
    B) How long will you be away?
    C) How long does it take?
    D) What is the date today?
    E) When will yow come back?
    ________________________________________
    23-) Where do you work?
    Cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I will not work in university.
    B) I like the university.
    C) I work for the university.
    D) I work hard.
    E) I don’t like working.
    ________________________________________
    24-) Can you speak French?
    Cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yes, I do. It’s not difficult.
    B) Yes, sometimes. I speak French.
    C) Yes, we do. It’s very easy.
    D) No, I can’t. It’s too difficult.
    E) No, I don’t. It’s too difficult.
    ________________________________________
    25-) A: Who is that girl?
    B: Which girl?
    A: ..............
    B: She is the new teacher.
    Karşılıklı konuşmayı hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) I don’t know her name.
    B) She came from Ankara
    C) Isn’t she younger than you.
    D) The girl with the white shirt.
    E) Have you seen her before?
    ________________________________________
    26-) Where ....... you at 3 o’clock in the afternoon?
    -I was at the library.
    Boşluğu hangisi doğru olarak tamamlar?
    A) are
    B) were
    C) was
    D) did
    E) can
    ________________________________________
    27-) Antalya ne kadar uzaklıktadır?
    A) How far is Antalya?
    B) Where is Antalya?
    C) Is Antalya a long way from here?
    D) Is Antalya north of Ankara?
    E) How can I get to Antalya?
    ________________________________________
    2 Is there anyone in this room? Türkçesi hangisidir?
    A) Bu odada mısın?
    B) Bir odası var mı?
    C) Bu oda kimin?
    D) Bu odada kimse var mı?
    E) Bu bir oda mı?
    ________________________________________
    29-) Zeynep is a ............. driver. She drives her car .................
    A) careless/carefully
    B) well/carefully
    C) slow/careful
    D) careful/carefully
    E) well/slow
    ________________________________________
    30-) “.............................?”
    “There is some fog outside.”
    Cevabı gerektiren soru nedir?
    A) Are you going outside?
    B) What’s Ankara like?
    C) Is there some fog outside?
    D) What’s the weather like outside?
    E) Who is that girl outside?

    CEVAPLAR
    1-) A
    2-) A
    3-) C
    4-) D
    5-) D
    6-) E
    7-) A
    8-) B
    9-) A
    10-) E
    11-) C
    12-) E
    13-) A
    14-) A
    15-) A
    16-) C
    17-) D
    18-) B
    19-) C
    20-) E
    21-) B
    22-) A
    23-) C
    24-) D
    25-) D
    26-) B
    27-) A
    28-) D
    29-) D
    30-) D

  6. #6
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart

    1-) That girl over there is my ........
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;lu&eth;u a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) nephew
    B) niece
    C) uncle
    D) brother
    E) son
    ________________________________________
    2-) Someone asks you “Where is the hospital?” and you are not certain where it is, what do you say?
    Size “Where is the hospital?” sorusu soruldu&eth;unda sorulan yerin nerede oldu&eth;undan emin de&eth;ilseniz ne söylersiniz?
    A) I think it is near the post office.
    B) I’m sorry I don’t know.
    C) It is at the end of First Street.
    D) There is one over there.
    E) It is on the right.
    ________________________________________
    3-) “Where are Mrs Brown and her daughter?”
    “.......”
    Which of the following is the answer to the above question?
    Yukar&yacute;daki sorunun cevab&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) She is at school
    B) They will arrive on Friday
    C) I’m afraid she isn’t with them
    D) We live in &Yacute;zmir
    E) They are at the seaside
    ________________________________________
    4-) The plane will leave ...... Washington ...... the morning.
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;luklar&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) to/on
    B) in/for
    C) for/to
    D) at/in
    E) for/in
    ________________________________________
    5-) is your what coat colour?
    I II III IV V
    What is the correct order of the words above?
    Yukar&yacute;daki kelimelerin anlaml&yacute; bir cümle olu&thorn;turan s&yacute;ralan&yacute;&thorn;&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) I., II., IV., III., V.
    B) III., V., I., II., IV
    C) III., V., IV., II., I.
    D) III., II., IV., I., V.
    E) I., III., V., II., IV.
    ________________________________________
    6-) I. Yes, he is the new assistant.
    II. What do you think of him?
    III. Do you know that young man over there?
    IV. Well, he is not very old but he is very busy.
    In which of the following choices is there a meaningful dialogue?
    Yukar&yacute;daki cümlelerin anlaml&yacute; bir bütün olu&thorn;turan s&yacute;ralan&yacute;&thorn;&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) III., IV., II., I.
    B) II., I., IV., III.
    C) III., I., II., IV.
    D) III., II., I., IV.
    E) II., IV., I., III.
    ________________________________________
    7-) “Have you got any soup on the menu?”
    “....”
    Which of the following is the answer to the above question?
    Yukar&yacute;daki sorunun cevab&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) We can have dinner here
    B) Yes, I like soup very much
    C) No, we haven’t got any
    D) I think the soup is very hot
    E) Yes, she has got one
    ________________________________________
    You are calling a close friend of yours and you are sure that no one else can answer your call.
    How do you address her?
    Yak&yacute;n bir arkada&thorn;&yacute;n&yacute;z&yacute; telefonla ar&yacute;yorsunuz ve telefona ondan ba&thorn;kas&yacute;n&yacute;n ç&yacute;kmayaca&eth;&yacute;ndan eminsiniz. Ona nas&yacute;l hitap edersiniz?
    A) Hello, is that you Susan?
    B) Can I have your full name please?
    C) How do you do?
    D) Who is it please?
    E) Can you spell it please?
    ________________________________________
    9-) Henry bought his television last week. I bought mine 2 years ago.
    Which of the following is true for the situation above?
    Yukar&yacute;da verilen duruma göre a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;rudur?
    A) My television is newer than Henry’s.
    B) Henry’s television is bigger than mine.
    C) Henry’s television is older than mine.
    D) My television is older than Henry’s.
    E) My television is heavier than Henry’s.
    ________________________________________
    10-) “Would you ....... me that newspaper please?”
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;lu&eth;u a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) like
    B) bring
    C) put
    D) take
    E) want
    ________________________________________
    11-) “.........?”
    He has been out to lunch.
    Which of the following is the question for the above answer?
    Yukar&yacute;daki cevab&yacute; gerektiren soru a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) Have they been to an Italian Restaurant
    B) Did he have his lunch
    C) Shall we have dinner outside
    D) Where has he been
    E) Are you going to be with us at lunch
    ________________________________________
    12-) Önümüzdeki hafta sonu onu arayaca&eth;&yacute;m.
    Which of the following is the English translation of the sentence above?
    Yukar&yacute;daki cümlenin &Yacute;ngilizce kar&thorn;&yacute;l&yacute;&eth;&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) He calls me every weekend.
    B) He is going to call me next week.
    C) I called him last weekend.
    D) I must call him at the end of the week.
    E) I will call him next weekend.
    ________________________________________
    13-) Customer : Does this coat look nice on me?
    Salesman : I’m afraid it is the wrong size.
    Customer : ...........
    Salesman : Yes, this one is the right size.
    Which of the following completes the dialogue above?
    Yukar&yacute;daki kar&thorn;&yacute;l&yacute;kl&yacute; konu&thorn;mada bo&thorn; b&yacute;rak&yacute;lan yeri a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) Do you have something like this but bigger?
    B) I think it’s made of wool
    C) How much does this coat cost?
    D) I bought a coat without a belt
    E) Why don’t you take it back?
    ________________________________________
    14-) Is this hotel cheap .........?
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;lu&eth;u a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) without
    B) enough
    C) very
    D) each
    E) with
    ________________________________________
    15-) I always get up early.
    Which of the following is the paraphrase of the above sentence?
    Yukar&yacute;daki cümlenin ba&thorn;ka bir deyi&thorn;le söylenmi&thorn; biçimi a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) I never get up early.
    B) Sometimes I get up early.
    C) I get up early everyday.
    D) I will get up early.
    E) I’ve got up early.
    ________________________________________
    16-) “........?”
    “He is a doctor.”
    Which of the following is the question for the above answer?
    Yukar&yacute;daki cevab&yacute; gerektiren soru a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) What does he do
    B) What’s his nationality
    C) Which town do you live in
    D) What is your job
    E) Where is he from
    ________________________________________
    17-) languages which you do speak?
    I II III IV V
    What is the correct order of the words above?
    Yukar&yacute;daki kelimelerin anlaml&yacute; bir cümle olu&thorn;turan s&yacute;ralan&yacute;&thorn;&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) II., I., V., III., IV.
    B) II., I., IV., III., V.
    C) II., IV., III., V., I.
    D) IV., III., V., II., I.
    E) IV., II., V., III., I.
    ________________________________________
    1 Your aunt looks ill. What’s the matter with .......?
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;lu&eth;u a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) us
    B) him
    C) her
    D) them
    E) you
    ________________________________________
    19-) “Is she feeling better today?”
    “..........”
    Which of the following is the answer to the above question?
    Yukar&yacute;daki sorunun cevab&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) Not much. She’s still got a headache
    B) I feel much better now, thank you
    C) It’s very cold today
    D) Perhaps she needs an aspirin
    E) I’m fine too
    ________________________________________
    20-) Sam : I can’t go to the opera tonight.
    Mary : Why can’t you.
    Sam : ..........
    Mary : Let me help you with them.
    Which of the following completes the dialogue above?
    Yukar&yacute;daki kar&thorn;&yacute;l&yacute;kl&yacute; konu&thorn;mada bo&thorn; b&yacute;rak&yacute;lan yeri a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) I want to watch TV tonight.
    B) Have you seen that opera before?
    C) I would like us to go together.
    D) Do you need any help?
    E) I have to type all these letters.
    ________________________________________
    21-) Sue : Why did we stop?
    Tom : I’m afraid we’ve run out of petrol.
    Sue : .........
    Tom : I think it isn’t a long way from here.
    Which of the following completes the dialogue above?
    Yukar&yacute;daki kar&thorn;&yacute;l&yacute;kl&yacute; konu&thorn;mada bo&thorn; b&yacute;rak&yacute;lan yeri a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) Can you drive faster than him?
    B) Which is the fastest way to Brighton?
    C) I hope you can repair the car.
    D) How far is the nearest gas station?
    E) Why didn’t you park it there?
    ________________________________________
    22-) Go straight ....... the street and ....... you will come to a police station.
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;luklar&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) on/by
    B) up/ahead
    C) near/than
    D) above/so
    E) ahead/then
    ________________________________________
    23-)
    The ball is ......... the table.
    According to the figure above, which of the following completes the sentence?
    Yukar&yacute;daki &thorn;ekle göre a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi cümleyi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) in front of
    B) under
    C) at the back of
    D) behind
    E) inside
    ________________________________________
    24-) “.........?”
    “It was June the 6th.”
    Which of the following is the question for the above answer?
    Yukar&yacute;daki cevab&yacute; gerektiren soru a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) How long does it take
    B) How old is it
    C) What was the date yesterday
    D) When will you come back
    E) How long will you be away
    ________________________________________
    25-) She ....... all the glasses three days ago.
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;lu&eth;u a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) can break
    B) will break
    C) has broken
    D) breaks
    E) broke
    ________________________________________
    26-) “.........?”
    “I think it is his.”
    Which of the following is the question for the above answer?
    Yukar&yacute;daki cevab&yacute; gerektiren soru a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) Whose pen is this
    B) Do you think it will get colder
    C) Do you like him
    D) Who is that boy
    E) Whose books are those
    ________________________________________
    27-) I. Where are Paul and Sally?
    II. Yes, but Sally is better.
    III. Is Paul good at tennis?
    IV. They’re playing tennis.
    In which of the following choices is there a meaningful dialogue?
    Yukar&yacute;daki cümlelerin anlaml&yacute; bir bütün olu&thorn;turan s&yacute;ralan&yacute;&thorn;&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) IV., III., II., I.
    B) III., IV., I., II.
    C) I., II., IV., III.
    D) I., IV., III., II.
    E) I., III., IV., II.
    ________________________________________
    2 I’ve got a .......... of chocolate.
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;lu&eth;u a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) crumb
    B) bar
    C) tin
    D) bottle
    E) can
    ________________________________________
    29-) I .......... the door because I ....... the keys yet.
    Which of the following completes the sentence above?
    Cümledeki bo&thorn;luklar&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisi do&eth;ru &thorn;ekilde tamamlar?
    A) can’t open / haven’t found
    B) open / found
    C) open / will find
    D) won’t open / found
    E) opened / won’t find
    ________________________________________
    30-) &Yacute;ki senedir ona hiç yazmad&yacute;m.
    Which of the following is the English translation of the sentence above?
    Yukar&yacute;daki cümlenin &Yacute;ngilizce kar&thorn;&yacute;l&yacute;&eth;&yacute; a&thorn;a&eth;&yacute;dakilerden hangisidir?
    A) I won’t write to him in the next two years.
    B) I wrote to him two years ago.
    C) I haven’t written to him for two years.
    D) He didn’t write to me two years ago.
    E) He hasn’t written to me for two years.

    CEVAPLAR
    1-) B
    2-) A
    3-) E
    4-) E
    5-) B
    6-) C
    7-) C
    8-) A
    9-) D
    10-) B
    11-) B
    12-) E
    13-) A
    14-) B
    15-) C
    16-) A
    17-) B
    18-) C
    19-) A
    20-) E
    21-) D
    22-) E
    23-) B
    24-) C
    25-) E
    26-) A
    27-) D
    28-) B
    29-) A
    30-) C

  7. #7
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart Grammer Test

    GRAMMAR TEST - 001

    1) Oh, I'm exhausted. .............. you give me a hand with this heavy box and help me carry it upstairs?
    a. Please b. Should c. If d. Do e. Would

    2) Let's forget all about it for the time being, .............. .
    a. won't we b. will we c. don't we d. shall we e. do we

    3) "Now, ............... needs all that rubbish?" "I do."
    a. Whose b. Who c. Which d. What e. Whom

    4) You must all look after .............. on your trip back home.
    a. yourselves b. yourself c. your self
    d. your selfs e. your selves

    5) He's surely .............. ill to need a doctor now; you'd better call for the imam.
    a. so b. very c. critically d. too e. enough

    6) May I have a little bit more coffee, .............. ?
    a. I may have b. mayn't I c. please
    d. haven't I e. mayn't have I

    7) Did your friend formerly .............. live here?
    a. used not to b. used to c. was used to
    d. used to do e. use to

    8) What a fantastic book ............... !
    a. is this new book b. have you written c. which you wrote
    d. isn't it e. this book of yours is

    9) I haven't seen you for such a long time. Where have you ............... all this time?
    a. been hiding yourself b. had been c. being yourself
    d. gone e. had yourself

    10) He was .............. businessman to fall into that trap.
    a. too shrewd a b. shrewd enough a c. enough shrewd a
    d. a too shrewd e. an enough shrewd

    11) .......... either of you a doctor? .............. you both engineers?
    a. Are/aren't b. Is/is c. Are/are d. Is/are e. Aren't/are

    12) It was definitely .............. that you meant, .............. ?
    a. his father/wasn't it b. right/wasn't it c. him/wasn't him
    d. wrong/didn't you e. ---/didn't you

    13) I'm afraid I've terribly misjudged them both. The truth is that he can drive this machine very skillfully, and so ............... .
    a. is he b. am I c. can his friend d. he can e. do I

    14) You .............. another job pretty soon. I have a feeling that you're going to get fired before long.
    a. would have started to look for
    b. had better to start looking for
    c. would start looking for
    d. 'd better to start to look for
    e. 'd better start looking for

    15) She ............... about twenty-five when I first met her.
    a. will have to be b. has had to be c. didn't need to be
    d. ought not to be e. must have been

    16) The trouble is that he doesn't like mathematics. Come to think of it, he doesn't enjoy geometry much ............... .
    a. either b. whether c. however d. neither e. nevertheless

    17) I was under the impression that you, too, .............. along with us. I am sorry that you aren't.
    a. were supposed to come b. came to suppose
    c. supposed to have come d. were supposed to have come
    e. supposed to come

    18) It seems to me that they never gave a thought to probable future problems when the plans ............... five years ago.
    a. they laid down b. were not laid down c. to be laid down
    d. had been laid down e. were being laid down

    19) .............. feeding these fish, please be careful with .............. you give them.
    a. After/that b. When/what c. What/where
    d. Where/how e. Before/when

    20) As far as I'm concerned, all he's good at .............. making up the most improbable excuses anyone has ever heard.
    a. his b. presently c. is d. he is e. present

    01. e 06. c 11. d 16. a
    02. d 07. e 12. a 17. a
    03. b 08. e 13. c 18. e
    04. a 09. a 14. e 19. b
    05. d 10. a 15. e 20. c

  8. #8
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart Fill in the blanks with "much,plenty of,a,an,some or any"

    1-Hurry up,we don't have ...................time to get to the station.
    2-The word has witnessed ................wars and we do not want to see .....................more of them.
    3-...............students decided to explore the forest but ................of them didn't return.
    4-Did you see .................people in the picnic grounds?
    5-Was there .................man on the roof of the buildings?
    6-Can you buy a pen for me?.................colour suits.
    7-Tell me .................problems you face while instailling the program.
    8-I'd prefer ................juice instead of coffee.
    9-The miners were happy as they found ...............iron ore in the mine.
    10-Our way to Kilimanjaro we visited Dodoma.After ...................hours we were near the mountain.
    11-We didn't see ...............elephants behind the trees.
    12-There isn't .................gas left in the bank.Shall we stop and get ...................., or continue travelling for .................more hours?

    ANSWER KEY:
    1-much,2-plenty of,any,3-several,some,4-many,5-a,6-any,7-any,8-some,9-plenty of,10-several,11-any,12-any,some,some

  9. #9
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart Beginner Test

    1-I ………………..student at university.
    a)am b)will c)be
    2-………………….you washing dishes?
    a)am b)is c)are
    3-She didn’t …………………the meal.
    a)ate b)eaten c)eat
    4-It is ………………cat.
    a)my b)mine c)me
    5-I ……………..send it tomorrow.
    a)did b)will c)am
    6-I ………………writing a letter now.
    a)am b)can c)have
    7-You were ……………………in the street when I saw you.
    a)walk b)walking c)walked
    8-He …………………….to swimming pool yesterday.
    a)go b)went c)gone
    9-Can I …………………a question?
    a)asking b)asked c)ask
    10-Would you like …………………….to the party.
    a)to come b)coming c)came

    ANSWER

    1)a
    2)c
    3)c
    4)a
    5)b
    6)a
    7)c
    8)b
    9)c
    10)a

  10. #10
    Yorum Üstadı szerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.09.2006
    Yer
    Antalya - İzmir
    Yaş
    24
    Mesajlar
    3.580
    Rep Gücü
    4413

    Standart Test

    1 The train to paris ................. at 6.45 am.
    A) leaves B) is leaving C) leave

    2 He ............ TV. When the phone rang.
    A)watches B) has watched C)was watching

    3 Mary.................. for four years before she became a lawyer.
    A)has studied B) is studying C)had been studying

    4 Anna is from Paris but ........................in London for two years.
    A) lives B) is living C) has lived

    5 I .................. Julie yet.
    A) havent seen B) didn’t see C) don’t see

    6 Tommy is sweaty; he .................football for hours.
    A) played B) has been playing C) had played

    7 While Mum was cooking dinner, Julie .....................the house
    A) was cleaning B) has cleaned C) cleans

    8 He went to bed after the film...................
    A) has ended B) had ended C)ends

    9 She has been eating a lot lately; I think she..............weight
    A) puts on B) put on C) has put on

    10 He usually ...................by train.
    A)has travelled B) travels C) is travelling

    11 He filled in his name, signed the contract and......................it to the secratery.
    A) gave B) has given C) had given

    12 He was soaked to the skin because he ....................... in the rain
    A) walked B) is walking C) had been raining

    13 She took her raincoat as it..................
    A) was raining B) is raining C) has been raining

    14 Her eyes are red because she ...................onions
    A) peeled B) has been peeling

    15 He ....................in this house for five month.
    A) is living B) was living C) has been living

    16 Joseph ...................... in the garden since eight this morning.
    A) has dug B) has been digging C)is digging

    17 She ................. the news when I saw her
    A) didnt hear B) works C) has worked

    18 John ...................as awaiter until he finds a better job
    A) is working B) works C) has worked

    19 .................. this newfilm yet.
    A) do you see B) have you seen C) r u seeing

    20 Tim was ironing while Marie ...................... telvision.
    A) had been watching B) was watching C) watched

    21-Ann .............. an hour ago.
    A)had called B)has called C)called

    22-How long is it since he .....................
    A)had left B)left C)leaves

    23-She ................. two rooms so far.
    A)cleans B)has cleaned C)cleaned

    24-The bamb exploded as they ........... the road.
    A)were crosing B)cross C)has crossed

    25-She has been in NewYork ....................... May.
    A)after B)since C)for

    26-He ........... a bath at the moment.
    A)has B)has had C)is having

    27-He .............. to Rome every month.
    A)is travelling B)travels C)traveling

    28-Paul ............... in Munih for two weeks by next Monday.
    A)will be B)will have been C)is going to be

    29-She .................... her grandperents this month.
    A)wasn’t visiting B)hadn’t visited C)hasn’t visited

    30-It’s two years since Steve last .............. football.
    A)played B)had played C)was playing
    26.11.2001 monday

    31-John ............ letters since here came in this morning.
    A)was typing B)typed C)has been typing

    32-The children ..... cartoons when father came.(baba geldiğinde çocuklar çizgifilm seyrediyorlardı)
    A)have watched B)were watching C)watched

    33-The dinner Sheilla ...... for us last night was delicious.( delicious=lezzetli)
    A)was cooking B)cooked C)has been cooking

    34-They............. in Manchester since 1994.(Onlar 1994 den beri Manchester ‘da yaşıyorlar)
    A)were living B)lived C)has been living

    35-She ... hard all day and now she is exhausted.( exhausted=bitkin)
    A)was working B)worked C) has been working

    36-Paul eats too much.He ... on weight.(put on weight= kilo almak)
    A)was putting B)put C)has put

    37-The helicopter ............. over the forest when we saw it.(forest=orman)
    A)was flying B)flew C)has been flying
    38-Peter is very rich ,he . three limousines.
    A)owns B)is owning C)has owned

    39-Peter .... a shower when the phone rang.(telefon çaldığında Peter banyo yapıyordu)
    A)had B)has had C)was having

    40-Carl ...... his homework now he can play with his friends.
    A)was finishing B)has finished C)finishes

    41-Jim was exhausted because he .... all day
    A)was wolking B)had been walking C)had walked

    42-Karen ........ to Indio two years ago.(Karen Indio’dan 2 yıl önce ayrıldı)
    A)had gone B)went C)was going

    43-By 5 o’clock,he ......... two letters.(Saat 5 te 2 mektup yazmış olacağım.)
    A)will have written B)will have been writing C)will write

    44-Tom ... very hard this month(Tom bu ay çok sıkı çalıştı.)
    A)works B) had worked C) has worked

    45-I ........ typing the letter yet.(Mektubu daktilo etmeyi henüz bitirmedim)
    A)have finished B) haven’t finished C) didn’t finished

    46-Peter was angry because he ... bus.(Peter sinirliydi çünkü otobüsü kaçırmış.)
    A)has missed B)had missed C)misses

    47-He ....... for London tomorrow morning.(O yarın sabah Londra’dan geliyor.)
    A)has been leaving B)has left C)is leaving

    48-This time next month I ......... in Cannes.(Gelecek ay bu zamanlar Cannes’te güneşleniyor olacağım)
    A)will sunbathe B)will be sunbathing C)will have sunbathed

    49-I can’t see you tonight because I ..... with Tina. (Bu akşam senle görüşemiycemiTina’yla yemek yiycem)
    A)have B)was having C)am having

    50-He . to Paris ten days ago.(O Paris’ten 10 gün önce geldi.)
    A)had come B)came C)has come

    51-I .... an hour ago and I’m still waiting for my friend.(1 saat önce geldim ve hala arkadaşımı bekliyorum)
    A)was arriving B)have arrived C)arrived

    52-I .... you for ages!
    A)didn’t see B)haven’t seen C)saw

    53-Next year Jack ...... at Oxford University.(Jack gelecek yıl Oxford Ünv. okuyor olacak.)
    A)will have studied B)will be studying C) will have been studying

    54-His hands were dirty,because he ...... in the garden.(Onun elleri kirli çünkü bahçede çalışmış.)
    A)has been working B)had been working C)will be working

    55-David .. with us next Christmas
    A)is staying B)stays C)was staying

    56-They .......... to the countryside two years ago.
    A)will move B)moved C)are moving

    57-He .... all his money now he can’t pay his rent.
    A)has spent B)will spend C)is spending

    58-By December I ........... as a teacher for ten years.
    A)will have been working B)will be working C)am going to work

    59-How long ago .... taking driving lessons?
    A)have you started B)did you start C)had you started

    60-He ..... for this firm for three years before he was given a promation.
    A)had been working B)has been working C)is working

    CEVAPLAR

    (a-c-c-c-a-b-a-b-c-b-a-c-a-b-c-b-c-a-b-b-c-b-b-a-b-c-b-b-c-a-c-b-b-b-a-b-a-a-b-a)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •